Rajoitukset ja varoitukset

Kaspersky Small Office Securityllä on joitakin rajoituksia, jotka eivät ole kriittisiä sovelluksen toiminnan kannalta.

Tiettyjä komponentteja ja tiedostojen automaattista käsittelyä koskevat rajoitukset

Virustartunnan saaneet tiedostot ja haitalliset linkit käsitellään automaattisesti Kasperskyn asiantuntijoiden määrittämien sääntöjen perusteella. Näitä sääntöjä ei voi muokata manuaalisesti. Sääntöjä voidaan päivittää tietokantapäivityksen ja sovellusmoduulien päivityksen yhteydessä. Palomuuri-, Verkkokameran suojaus-, Sovellusten manageri- ja Tunkeutumisen esto -ominaisuuksien säännöt päivitetään myös automaattisesti.

Jos laitteen tarkistus käynnistetään Kaspersky Small Office Securityn hallintakonsolista, tiedostot käsitellään automaattisesti sovelluksessa määritettyjen sääntöjen perusteella. Tiedostot, jotka havaitaan laitteella, voidaan käsitellä automaattisesti Kaspersky Small Office Securityn hallintakonsolin pyynnöstä ilman vahvistustasi.

Tiedostojen käsittelyn tiedot interaktiivisessa suojaustilassa

Jos tartunnan saanut tiedosto on osa Windows Storen sovellusta, interaktiivisessa suojaustilassa toimiva Kaspersky-sovellus näyttää ilmoituksen, joka kehottaa sinua poistamaan tiedoston. Poista tartunta -vaihtoehto ei ole käytettävissä.

Kaspersky Security Network -yhteyden rajoitukset

Sovellus voi käytön aikana pyytää tietoja Kaspersky Security Networkista. Jos tietojen noutaminen Kaspersky Security Networkista ei onnistu, sovellus käyttää päätöksentekoon paikallisia virustietokantoja.

Järjestelmän tarkkailu -toiminnon rajoitukset

Kryptausohjelmien (haittaohjelmat, jotka salakirjoittavat käyttäjän tiedostoja) estoa koskevat seuraavat rajoitukset:

Salattujen yhteyksien tarkistuksen rajoitukset

Algoritmien tarkistuksen toteutukseen liittyvistä teknisistä rajoituksista johtuen salattujen yhteyksien tarkistaminen ei tue tiettyjä TLS 1.0 -protokollan ja sen myöhempien versioiden laajennuksia (erityisesti NPN ja ALPN). Näitä protokollia käyttävät yhteydet voivat olla rajoitettuja. SPDY-protokollaa tukevat selaimet käyttävät HTTP over TLS -protokollaa SPDY:n sijaan myös silloin, kun palvelin, johon yhteys muodostetaan tukee SPDY-protokollaa. Tämä ei vaikuta yhteyden tietoturvatasoon. Jos palvelin tukee vain SPDY-protokollaa eikä yhteyden muodostaminen HTTPS-protokollaa käyttämällä ole mahdollista, sovellus ei valvo muodostettavaa yhteyttä.

Sovellus ei käsittele liikennettä, joka välitetään HTTP/2 protokollan laajennuksien kautta.

Kaspersky Small Office Security estää tiedonsiirron QUIC-protokollalla. Selaimet käyttävät vakiosiirtoprotokollaa (TLS tai SSL) riippumatta siitä, onko selaimessa käytössä QUIC-protokollan tuki.

Kaspersky Small Office Security valvoo vain sellaisia suojattuja yhteyksiä, joiden salauksen se pystyy purkamaan. Sovellus ei valvo poikkeuslistalle lisättyjä yhteyksiä (Verkkosivustot-linkin Verkkoasetukset-ikkunassa).

Oletusarvoisesti seuraavat komponentit purkavat salatun liikenteen salauksen ja tarkistavat liikenteen:

Kaspersky Small Office Security purkaa salatun verkkoliikenteen salauksen Google Chrome -selaimen käytön aikana, jos Kaspersky Protection -laajennus on kytkettynä pois päältä.

Kaspersky Small Office Security ei valvo verkkoliikennettä, jos selain lataa verkkosivun tai sen osia paikallisesta välimuistista eikä Internetistä.

Rajoitukset tarkistettaessa The Bat -ohjelman salaamia yhteyksiä

The Bat -sähköpostiohjelma käyttää omaa varmennesäilöä, joten Kaspersky Small Office Security tunnistaa varmenteen, jota käytettiin luomaan HTTPS-yhteys tämän ohjelman ja palvelimen välillä epäluotettavana. Tämä voidaan estää määrittämällä The Bat -sähköpostiohjelma työskentelemään yhdessä paikallisen Windows-varmennesäilön kanssa.

Salattujen yhteyksien tarkistuksen poissulkemisten rajoitukset

Vaikka verkkosivustoja olisi lisätty salattujen yhteyksien tarkistuksen poissulkemisiin, tietyt komponentit, kuten Bannerien esto, URL Advisor ja Yksityinen selaus, voivat edelleen tarkistaa näihin sivustoihin muodostettuja salattuja yhteyksiä. Rahasuojaus, Verkkokäytäntöjen hallinta ja Suojattu selaus eivät tarkista verkkosivustoja, jotka on lisätty poissulkemisiin.

Varmuuskopiointia ja tietojen palautusta koskevat rajoitukset

Varmuuskopiointia ja tietojen palautusta koskevat seuraavat rajoitukset:

Salainen säilö -toiminnon rajoitukset

Kun salainen säilö luodaan FAT32-tiedostojärjestelmään, asemalla olevan salaisen säilön tiedoston koko saa olla enintään 4 Gt.

Suojattu selain -tilassa suoritettavien, rootkitien varalta tehtävien ydinmuistitarkistuksien erityispiirteitä

Kun epäluotettava moduuli havaitaan Suojattu selain -tilassa, selaimeen avautuu uusi, haittaohjelmahavainnosta ilmoittava välilehti. Tässä tapauksessa on suositeltavaa sulkea selain ja suorittaa tietokoneen täydellinen tarkistus.

Leikepöydän tietojen suojauksen erityispiirteitä

Kaspersky Small Office Security sallii sovellusten käyttää leikepöytää seuraavissa tapauksissa:

Sovelluskomponenttien suorittaman virusten tartuttamien tiedostojen käsittelyn yksityiskohtaiset tiedot

Oletusarvoisesti sovellus voi poistaa virusten tartuttamia tiedostoja, joiden tartuntaa ei voida poistaa. Oletusarvoisen poiston voivat suorittaa tiedostojen käsittelyn yhteydessä komponentit kuten Tunkeutumisen esto, Sähköpostin virustorjunta, Tiedostojen virustorjunta (tarkistustehtävän aikana) sekä Järjestelmän tarkkailu, jos se havaitsee haitallista sovellustoimintaa.

Tiettyihin komponentteihin kohdistuvat rajoitukset, kun sovellus asennetaan yhdessä Kaspersky Fraud Prevention for Endpointsin kanssa

Seuraavien Kaspersky Small Office Securityn komponenttien toimintaa rajoitetaan Suojattu selain -tilassa, jos sovellus on asennettu yhdessä Kaspersky Fraud Prevention for Endpointsin kanssa:

Automaattisen käynnistysprosessin toiminnan erityispiirteet

Automaattinen käynnistystoiminto kirjaa lokiin toimintonsa tulokset. Tieto kirjataan tekstitiedostoihin, joiden nimi on kl-autorun-<pvm><aika>.log. Voit tarkastella lokiin kirjattavia tietoja avaamalla Suorita-ikkunan ja kirjoittamalla Avaa-kenttään %TEMP% ja napsauttamalla OK.

Kaikki jälkitiedostot tallennetaan asetustiedostojen polkuun, jotka ladattiin automaattisen käynnistysprosessin toiminnan aikana. Tiedot tallennetaan automaattisen käynnistysprosessin keston ajaksi, ja ne poistetaan pysyvästi kun prosessi lopetetaan. Tietoja ei lähetetä mihinkään.

Kaspersky Small Office Securityn rajoitukset Microsoft Windows 10 RS4:ssä, kun Laitesuojaus-tila on käytössä:

Seuraavia toimintoja on osittain rajoitettu:

Jos UMCI-tila on käytössä Windowsissa, Kaspersky Small Office Security ei havaitse näytön lukitsevia haittaohjelmia.

Tietoja tapahtumien kirjaamisesta Windows-tapahtumalokiin, jotka liittyvät loppukäyttäjän käyttöoikeussopimukseen ja Kaspersky Security Networkiin

Tapahtumat, joihin liittyy käyttöoikeussopimuksen ehtojen hyväksyminen ja kieltäytyminen ja myös Kaspersky Security Networkiin osallistumisen hyväksyminen ja kieltäytyminen kirjataan Windowsin tapahtumalokiin.

Paikallinen osoitteiden maineen tarkastusten rajoitukset Kaspersky Security Networkissa

Linkkejä paikallisiin resursseihin ei tarkisteta Kaspersky Security Networkissa.

Varoitus sovelluksista, jotka keräävät tietoja

Jos sovellus, joka kerää tietoja ja lähettää sen käsiteltäväksi, on asennettu tietokoneellesi, Kaspersky Small Office Security voi luokitella sovelluksen haittaohjelmaksi. Tämän välttämiseksi voit poissulkea sovelluksen tarkistukselta määrittämällä Kaspersky Small Office Securityn tässä ohjeessa kuvatulla tavalla.

Varoitus sovelluksen asennusraportin luomisesta

Asennusraporttitiedosto luodaan, kun sovellus asennetaan tietokoneelle. Jos sovelluksen asennuksessa tapahtuu virhe, asennusraporttitiedosto tallennetaan, ja voit lähettää sen Kasperskyn tekniseen tukeen. Voit tarkastella asennusraporttitiedoston sisältöä napsauttamalla linkkiä sovellusikkunassa. Jos sovelluksen asennus onnistuu, asennusraporttitiedosto poistetaan tietokoneelta heti.

Verkkokameran hallinnan rajoitukset Microsoft Windows 10 Anniversary Update (RedStone 1) -käyttöjärjestelmässä

Kun sovellus on asennettu Microsoft Windows 10 Anniversary Update (RedStone 1) -käyttöjärjestelmässä, verkkokameran hallintaa ei voida taata ennen kuin tietokone käynnistetään uudelleen.

Verkossa säilytettävien varmuuskopioiden ja varmuuskopioitujen tietojen palauttamisen rajoitukset

Samalla tietokoneella ei voi suorittaa samanaikaisesti Kaspersky Small Office Securityn varmuuskopiointitehtävää ja Kaspersky Restore Utilityn palautustehtävää.

Palomuurin rajoitukset

Palomuuri ei hallitse valvottujen sovellusten muodostamia paikallisia yhteyksiä.

Tunkeutumisen esto -komponentin rajoitukset

Jos tietokoneelle on asennettu VeraCrypt, Kaspersky Small Office Security voi sammua käytettäessä Tunkeutumisen esto -komponenttia. Ongelman ratkaisemiseksi VeraCrypt tulee päivittää versioon 1.19 tai uudempaan versioon.

Sovelluksen rajoitukset, kun se käynnistetään ensimmäisen kerran päivityksen jälkeen Microsoft Windows 7:stä Microsoft Windows 10:een

Jos olet päivittänyt Microsoft Windows 7:n Microsoft Windows 8:aan/8.1:een tai Microsoft Windows 10:een/RS1:een/RS2:een/RS3:een, Kaspersky Small Office Securityssä on seuraavat rajoitukset kun se käynnistetään ensimmäisen kerran:

Varoitus virheestä sovitettaessa sovellusohjaimia päivitettäessä käyttöjärjestelmä Windows 7:stä Windows 10:een

Päivittäminen Windows 7:stä Windows 10:een voi aiheuttaa virheen Kaspersky Small Office Securityn ohjaimia sovitettaessa. Ohjaimet sovitetaan taustalla, joten et saa viestiä sen etenemisestä.

Jos ohjaimien sovittamisessa on virhe, et voi käyttää sovelluksen seuraavia ominaisuuksia:

Voit korjata virheen käyttämällä seuraavia tapoja:

Mozilla Firefox -selaimessa tapahtuvaa HTTPS-liikenteen tarkistusta koskevat rajoitukset

Mozilla Firefox versiossa 58.x ja myöhemmissä versioissa sovellus ei tarkista HTTPS-protokollan välityksellä tapahtuvaa liikennettä jos selaimen asetusten muokkaaminen on suojattu ensisijaisella salasanalla. Kun selaimessa havaitaan ensisijainen salasana, sovellus näyttää ilmoituksen, joka sisältää linkin tietopohjan artikkeliin. Artikkeli sisältää ohjeita, joiden avulla tämä ongelma voidaan ratkaista.

Jos HTTPS-liikennettä ei valvota, seuraavien komponenttien toiminta on rajoitettua:

Kaspersky Protection -laajennuksen rajoitukset Google Chromessa ja Mozilla Firefoxissa

Kaspersky Protection -laajennus ei toimi Google Chromessa ja Mozilla Firefoxissa jos tietokoneellesi on asennettu Malwarebytes Windowsille.

Huomioitavaa sovelluksen asentamisesta Microsoft Windows 7:n Service Pack 0- ja Service Pack 1 -versioilla

Kun sovellusta asennetaan käyttöjärjestelmällä, joka ei tue SHA256-muotoisia digitaalisia varmenteita, sovellus asentaa oman luotetun varmenteensa.

Tietoja Kaspersky-sovellusten toimintojen automaattisesta testaamisesta

Kaspersky-sovelluksilla, mukaan lukien Kaspersky Small Office Security, on erityinen API (ohjelmointirajapinta) sovelluksen toimintojen testausta varten. Tämä API on tarkoitettu vain Kaspersky-kehittäjien käyttöön.

Rajoitukset tietojen kopioimiselle leikepöydälle, kun useat käyttäjät muodostavat yhteyden päätepalvelimeen samanaikaisesti.

Jos yksi päätepalvelimelle yhteyden muodostaneista käyttäjistä avaa verkkosivuston suojatussa selaimessa, tietojen kopiointi leikepöydälle lakkaa toimimasta muilla päätepalvelimeen yhteydessä olevilla käyttäjillä.

Suojatun näppäimistön syöttötilan rajoitukset, kun suoritetaan useita pääteistuntoja

Suojattu näppäimistön syöttötila ei ole käytettävissä, kun suoritetaan useita samanaikaisia pääteistuntoja.

Microsoft Outlook -laajennuksia koskevat rajoitukset

Microsoft Outlook 2023 ei tue Microsoft Outlook -laajennusta. Sähköpostin virustorjunta -komponentti ei näin ollen toimi tässä sähköpostiohjelmassa.